Az évi 15 ezer helyszíni érdeklődőt és 70-80 millió rádióhallgatót vonzó Kaposfest idén harmadszorra veszi birtokba Kaposvárt Kokas Katalin művészeti vezető és Bolyki György fesztiváligazgató munkájának köszönhetően. A fesztivál 14 világszínvonalú kamarazenei koncertjére egy hónap alatt elfogytak a bérletek és az augusztusi kezdés előtt már alig lehet jegyeket vásárolni.

Kocsis Zoltán, Ivry Gitlis, Kelemen Barnabás, Alina Ibragimova, Jonathan Cohen és Nicolas Altsteadt és sorolhatnánk a neveket, akiket a világ koncerttermeiben általában szóló előadásokon láthattak az érdeklődők, most kamaraegyüttesek tagjaként mutatkoznak be. Kokas Katalin művészeti vezető irányításával a programban különböző korszakokból csendülnek majd fel ismert, és kevésbé játszott darabok.

Az élvezet szabadságát teljes mértékben megengedhetik maguknak a művészek és hallgatóság is, hiszen a programban a sokféle zuenei stílus úgy váltakozik, hogy az nem zavaró, sőt még jobban felkelti az érdeklődést és biztosan örömmel tölt el mindenkit. Idén a koncertek többsége a Szivárvány Kultúrpalotában zajlik, amely épület a kor legmagasabb technikai feltételeit biztosítja, így a műélvezet biztosra vehető. A Bartók rádió élőadásai és a többi koncertfelvétel így kiváló minőségben juthat el a Föld bbármely pontjára. Az Európai Műsorsugárzók Uniója mérése szerint 85 ország több ezer háztartásába sugározza a Kaposfest rögzített koncertjeit.

hegedű


Idén a koncertekre az érdeklődés óriási. Ami azt támasztja alá, hogy a komolyzenére igény van és nem számít, hogy mennyit  kell érte utazni. A szervezők remélik, hogy tavalyi teltházas koncerteket újra meg tudják ismételni, amivel mind az előadóművészek, mind a hallgatóság elégedett lesz.

- A Kaposfest közönsége a minőségi turizmus csúcsát képviselő réteg, és legtöbbjük az egész fesztivál idejére Kaposvárra kötözik. Feladatunknak érezzük, hogy a zene mellett egyéb művészeti ágakban is hasznos, és magas színvonalú produkciókat nyújtsunk nekik – véli Bolyki György, fesztiváligazgató.

A komolyzene mellett kiegészítő programok sokaságával találkozhatnak a Kaposvárra látogatók. Megtalálhatók Réz András zenés filmklubjai és a napi koncertek előtt látogatható zenemű-ismertetők. A zenei programot kiegészíti Oláh Ernő cigányzenekara, a Bolyki Soul&Gospel Kórus és a Holdviola koncertje.

Kocsis Zoltan_k.jpg


A zenei eseményeket kiegészítve a fesztivál idején nyílik az Esterházy műkincsek eddig még sehol be nem mutatott anyaga, Juan Gyenes fotóművész képei, valamint a Kortársak című tárlat, amely 22 alkotása közül 11 meghívott neves festőművész munkáiból, 11 pedig nyilvános pályázat útján bekerült alkotásokból áll. A tárlat anyagát Sturcz János művészettörténész állította össze. A kiállító művészek: Braun András, Czene Márta, Győrffy László, Hajdú Kinga, iski Kocsis Tibor, Jakatics-Szabó Veronika, Kis Róka Csaba, Kósa János, Szabó Ábel, Szűcs Attila, Dobó Bianka, Cseke Szilárd, Király Gábor, Szakszon Imre, Deli Eszter, Hámori Anett, Kántor Ágnes, Szunyoghy Viktória, Verebics Ágnes, Barakonyi Zsombor, Kopasz Tamás.

A Kaposfest programjairól a rendezvény honlapján, a www.kaposfest.hu oldalon vagy a közösségi lapján, a www.facebook.com/kaposfest.hu -n olvashatnak.

 

A Bartók rádió és az EBU segítségével több ezer háztartásban ismerik meg a somogyi megyeszékhely és Magyarország nevét.



Címkék: Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, kamarazene, Kaposfest, komolyzene, fesztivál, kultúra