Szombaton startol az évtizedes múltra visszatekintő balatonboglári halászléfőző-versenyen. 25 csapat verseng a hétvégén, ki a legjobb halászléért járó elismerésért. Aki már jóllakott este a sétányon található Borudvarban a Field Street zenekar koncertjével lazíthat egyet, az evangélikus templomban pedig Mester Sándor klasszikus gitárestjét tekintheti meg.

A verseny mellett természetesen meg is lehet kóstolni a jobbnál jobb sült és főtt halakat a parti sétányon. Aki kíváncsi a halászat rejtelmeire, titkaira kielégítheti kíváncsiságát a kikötőben horgonyzó Balatonboglár nevű halászhajóban berendezett időszaki kiállításon.

A vasárnap délelőtt is a hajók szerelmeseinek kedvez, hiszen 10 órakor adják át az uniós támogatással, 25 millió forintból felújított és berendezett Balaton nevű műemlékhajót, amely a tó első csavargőzöseként 140 éve tette meg próbaútját a tavon, majd főként postát hordott a túlpartra. A magyar tengerről később áthelyezték a Dunára, aztán vissza Boglárra, ahol egy ideig vendéglőként működött. Itt viszont néhány évvel ezelőtt felgyújtották. A mólóhoz közel elhelyezett, felújított csavargőzös mintegy ezer négyzetméternyi hagyományos és interaktív kiállítási helyszínné, valamint kávézóvá alakult át a felújítási folyamatok során.

Vasárnap délután tartják a négy éve bezárt Gömbkilátó műszaki átadását, és lehelyezik a körülötte uniós támogatással jövőre megépülő Várdomb kaland- és szabadidőpark alapkövét. A nagyközönség számára azonban csak augusztusban nyílik meg a kilátó.

Végül a hétvége zárásaként a városközpontban átadják az uniós támogatással, 15 millió forintból megvalósult turisztikai piacot.

Nézze meg a Gömbkilátóról készült videónkat:

Címkék: halászlé, átadás, balatonboglár, hajó, rendezvény, kultúra