A legfontosabb dolog, aludjon eleget gyermekünk!
Nyáron azért minden szülő sokkal lazábban kezeli az alvási szokását gyermekének, de az iskola időben erre oda kell figyelni. Időben fektessük le gyermekünket, hogy egy nyolc órás alvással kipihenten tudjon menni reggel az iskolába.

A fokozatos ébredés is fontos!
Ezt gyakoroltatni kell a kis nebulókkal. Pár nappal már az iskola elkezdése előtt korábban kell felébreszteni csemeténket. Mindig egy- egy órával előbb, mint ahogyan az szokott lenni. Ekkor szervezete hozzá szokik a korai keléshez és nem lesz álmos.

Fontos a reggeli!
Az iskolában biztosan idegesítő lehet, ha egy osztálytárs gyomra korogni kezd, ezért a reggelit nem szabad elmulasztani. Üres gyomorral viszont lehetetlen odafigyelni az órákon.

Még kicsi a gyermeke, akkor készüljenek együtt!
A füzeteket vegyék meg, szánjanak időt arra, hogy együtt címkézzék fel és kössék be. A ceruzákat hegyezzék ki és készítsenek be minden fontos dolgot a tolltartóba és a táskába. Ne feledjék el azt sem, hogy a torna felszerelés is meglegyen.

könyv


Alakítsa ki a tanulósarkot!
Fontos az, hogy gyermeke milyen környezetben készíti el a házi feladatát. Ha teheti, válasszon neki egy kényelmés és szép asztalt, állítható magasságú és háttámlájú széket. Ne feledje el, hogy egy asztali kislámpára is szükség lesz.

Keressenek egy biztonságos útvonalat!
Mindenképpen, az iskolakezdés előtti napokban menjen el kisiskolás gyermekével és nézzék meg merre van a legbiztonságosabb útvonal az iskola és a lakhely között. A közlekedési szabályokról is érdemes ejteni pár szót gyermekének. Ne feledje a veszélyre sem felhívni figyelmét!

Forrás: www.blikk.hu

Címkék: reggeli, füzet, útvonal, gyerek, iskola, kultúra