Az idei Soundra is nagy érdeklődés várható, mivel a környékbeli szálláshelyek, már régen megteltek. Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula elmondta: a tavalyihoz képest szigorodtak a biztonsági előírások, ezért a rendezvényen belül, a különböző programokra is beléptető rendszereket állítanak fel, valamint dupla kordonok és még több vészkijárat lesz kihelyezve.

A rendezvény naponta 25 ezer főt képes befogadni. Valamint limitálva lesz a résztvevők száma egy-egy programon belül is. A fesztivál ideje alatt, a helyszínre és a környező utcákba, csak engedéllyel hajthatnak be az autóval érkezők. Ők egyébként egy közeli, őrzött parkolóban hagyhatják járműveiket.

A fesztivál kilenc színpadán több mint 200 előadó lép fel. Többek közt: a gangsta rap fenegyereke Snoop Dogg, Tiësto, Mika, a Portishead, a Stereo MCs, az Underworld, az Asteroids Galaxy Tour, a Thievery Corporation David Guetta valamint Sterbinszky, Andro, Armin van Buuren és John Digweed.

A zene mellett szörfbajnoksággal, energiaszigettel, borfesztivállal, vízi versenyekkel és szörfbajnoksággal, délelőttönként dinamikus jógával nyújt kikapcsolódást a fesztivál. Szombat délután pedig masszázsrekord-kísérlet dobja fel a hangulatot.

A rendezvény területén készpénz helyett már csak az úgynevezett fesztiválkártyával vagy fesztiválórával lehet fizetni, más fizetőeszközt egyáltalán nem fogadnak el az árusok. A kártya hasonló elven működik mint a bankkártya és megadott pontokon lehet rá pénzt tölteni.

Aki nem szerezte be a jegyet a négy napos bulira, már csak az alábbi árakon juthat hozzá: Bérlet 35 000 Ft, VIP bérlet: 60 000 Ft, napijegy 15 000, VIP napijegy 25 000 Ft. Valamint a Volt fesztiválhoz hasonlóan SMS-ben is lehet perc alapú jegyeket is vásárolni.

Idén a MÁV is besegít a fesztiválra igyekvőknek, Budapest irányából a kétóránként közlekedő, Balaton-parti gyorsvonatokkal juthatnak el, hétvégén akár a Siófok expressz vonatot is igénybe véve. A nemzetközi vonatok kivételével valamennyi vonat megáll a rendezvény helyszínén, Zamárdiban. A vonattal utazók számára a MÁV-START Zrt. a fesztivál ideje alatt a jegyváltás megkönnyítése és a sorban állás elkerülése érdekében Zamárdi vasútállomásán több pénztárt működtet, míg a rendezvényen - a bejárat közelében - kihelyezett jegykiadást is biztosít (csütörtöktől-vasárnapig 13:00 óra és 19:00 óra valamint hétfőn 6:00 óra és 11:00 óra között).

Balaton Sound

Nézze meg a fesztivál részletes programját, napi bontásban!
http://sziget.hu/balatonsound/programok2011

Címkék: Volt, Sound, kártya, fesztivál, Balaton, kultúra