Mint arról korábban a Kapospont beszámolt: alapítvány tartotta volna fenn a somogysárdi iskolát. Az önkormányzat a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezettel tárgyalt erről. A sárdi iskola két éve fenntartói társulásban működik, Hetessel. Ez óriási pénzügyi teher az önkormányzatnak -mondta akkor a Kapospontnak Somogysárd polgármestere. Fentős Zoltán szerint ez az állapot hosszútávon nem tartható fent. Ha eredményesen zárult volna a tárgyalás a Kolpinggal, az önkormányzat jelentős költséget takarított volna meg. A nagybajomi iskola tagintézményeként működhetett volna a somogysárdi gyermek intézmény. Az alapítvány a napokban az önkormáyzattal közölte: csak a pomázi intézmény fenntartását vállalják.
A somogysárdi diákok eddig elsőtől hatodik osztályig helyben tanultak a somogysárdi gyerekek. A 7. és 8. osztályosok pedig Hetesre jártak. Most valamennyi felső tagozatos Hetesen tanul majd, és az alsósok maradnak csak saját településükön.

somogysardi suli


A Népszava információi szerint a napokban körvonalazódik hány iskolát vehetnek át hazánkban az egyházak. Az már biztos: hosszas huzavona után megoldódott a Somogy megyei Nikla iskolájának sorsa. Az intézmény nyolc évfolyamán jelenleg 72 diák tanul, többségük halmozottan hátrányos helyzetű, de az önkormányzat nem tudta tovább fenntartani. Az intézményt a Bodrogon működő baptista egyházi iskola menti meg a bezárástól.

Címkék: baptista, Somogysárd, suli, bezárás, Nikla, kultúra