A 2010-es rendezvény a vártnál is nagyobb sikert hozott, a szervezők idén is újra minőségi komolyzenei és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket Kaposvárra. Az összeállított program március elsejétől olvasható a fesztivál honlapján.

Az idei programot nézve, ismét előtérbe kerül a szervezők filozófiája az élvezet szabadsága. „Mind az előadókat, mind a műveket tekintve változatos, izgalmas és magas színvonalú előadásokra számíthat a közönség. Kiemelkednek, az idén 75 éves Steve Reich Tehillim vagy Perényi Miklós előadásai.”- mondta Bolyki György, a fesztivál igazgatója.

Idén is a világ legértékesebb és legérdekesebb zeneművészei lépnek fel és merőben új oldalukról mutatkoznak meg. A legtöbb zenész eddig szólistaként jelent meg a világ zenei színpadain, de ezen a fesztiválon kamarazenészként muzsikálnak együtt. A program gazdagságát az is mutatja, hogy a régizenei műveket többségében korabeli hangszereken adják majd elő, és a legismertebb cigány, klasszikus szerzők művei is bemutatásra kerülnek.

A fesztiválon fellépnek többek között Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Frankl Péter, Alexei Ogrintchouk, Lendvai József, Keller András, Colin Currie és Jose Gallardo - akit a legtöbben Schiff Andráshoz hasonlítottak.

A részletes programot a fesztivál hivatalos honlapján, a www.kaposfest.hu oldalon olvashatják.

Címkék: előadók, koncertek, kamarazene, fesztivál, kultúra