Beethoven, Guno és Bizet dallamok is felcsendültek ma a kaposvári Szent Margit templomban. Bretz Gábor, a tavalyi év legjobb komolyzenei előadója első alkalommal énekelt a városban. A világszerte ismert művész bár templomi kóristaként indult, ma már operákkal bűvöli el a közönséget. Belebújt már Don Giovanni és a Kékszakállú herceg bőrébe is. Most az Egyesült Államokba készül, áprilisban pedig az új bécsi Rigoletto-produkcióban lép föl.

Bretz Gábor azt mondja: Bécsben is először fog fellépni, illetve New Yorkban is. De hát Kaposvár megelőzte ezt a két várost.

Nyéki Kálmán plébános örül, hogy Somogyban is megismerkedhetnek a hívők a koncertmise hangulatával. Annak pedig kifejezetten, hogy televíziónk segítségével minden vasárnap ezt a tv-nézők is átélhetik.

- Nagyon jó, hogy ha így mindenki kapcsolatba kerül az egyházzal - mondja Nyéky Kálmán - hogy ha megtapasztalhatják azok is, akik akár már nagyon régóta nem tudtak eljönni a templomba, vagy esetleg betegség, vagy más ok miatt nem tudnak eljönni. Őnekik is át tudjuk adni Istennek a szeretetét.

Hozzátette: eddig négy kaposvári templom kapcsolódott be a közvetítésbe, és szeretné, ha a közeljövőben ez a szám tovább gyarapodna. A Kapos Televízió nézői jövő vasárnap a donneri Szent Kereszt-, az azt követő héten pedig a Szent Imre Templom Istentiszteletét tekinthetik meg.

Címkék: mise, közvetítés, koncert, kultúra