Problémásnak tartja az MSZP kaposvári szervezete a városgazdálkodás értesítőjét, amit a héten juttattak el ügyfeleikhez. Amint arról beszámoltunk: egy papírt kaptak azok, akiknek szemétdíj tartozásuk van, hogy menjenek be az ügyfélszolgálatra. Az MSZP szerint az értesítőt a postán keresztül kellett volna feladni, névvel ellátva. A szocialisták elnökségi tagja Harján Dávid mai sajtótájékoztatóján elmondta: úgy vélik, emiatt problémás a tartozások behajtása is.Felszólítják a város vezetését, hogy vizsgálják felül a KVG eljárási rendjét.

A városgazdálkodási zrt. erre reagálva közölte: az előírásoknak megfelelően, a közvetlen kapcsolattartás érdekében saját szervezésben kézbesítették a fizetési felszólításokat, de változtatnak a rendszeren, ahol szükséges. Azoknak pedig elengedték a késedemi kamatot, akik az ő hibájuktól kapták meg később a számlát.

MSZP Kaposvár Városi Szervezetének Elnökségének sajtóközleménye

Az elmúlt napokban a KVG Zrt. számos kaposvári háztartásba eljutatott egy értesítőt, amelyben közli, hogy két alkalommal is próbálkozott tértivevényes levél kézbesítésével, de nem járt sikerrel, így megkéri az értesítettet, hogy fáradjon be az ügyfélszolgálatra átvenni a levelet, és amennyiben ezt nem teszi meg a levelet kézbesítettnek tekintik.

A felszólítás több ponton is hibás. Egyrészt nincsen rajta megnevezve a címzett, másrészt tértivevényes levélre hivatkozik, amely egy szigorú jogi kategória. A postán keresztül kell feladni és a címzettnek lehetősége kell legyen azt a postán átvennie. Így e ponton az említett értesítő valótlanságot állít.

A KVG Zrt. eljárása szakszerűtlen és ráadásul nincsen jogkövetkezménye, vagyis az adósnak ez alapján nem kötelessége fizetni, és az említett levél sem tekinthető kézbesítettnek az értesítő állításával ellentétben. Ez egyrészt problémássá teszi a jogos követelések behajtását, másrészt rendkívül hátrányosan érinti azokat, akik rendesen fizettek. Az elmúlt napokban történt intézkedések (ügyfélszolgálati létszám felduzzasztása stb.) pedig csak tüneti kezelésnek minősíthetőek. Az MSZP kaposvári elnöksége tehát felszólítja Szita Károly polgármestert, hogy azonnali hatállyal vizsgálja felül a KVG Zrt. eljárási rendjét, és tegye meg a szükséges lépéseket, hogy a jövőben ilyen skandallum ne fordulhasson elő.

A Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. álláspontja, az MSZP sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban.

Társaságunk az elmúlt hetekben törvényes eszközökkel, költséghatékony módszerrel próbálta beszedni az elvégzett munkáért járó közszolgáltatási díjat. A lakosságnak kézbesített fizetési felszólítások megfelelnek az előírásoknak, azokat a közvetlen kapcsolattartás érdekében saját szervezésben juttatta el a cég az érintettekhez. A kintlévőség miatt jelentkező ügyfeleinket udvariasan, segítőkészen tájékoztattuk a teendőikről és bizonyos esetekben a késedelmi kamat elengedésével kompenzáltuk amennyiben hibáztunk.

Az elmúlt időszak tapasztalatainak figyelembe vételével áttekintjük a felszólítások kézbesítési rendszerét és ahol szükséges változtatunk a struktúrán, de a cég likviditási helyzetének megőrzése érdekében és a határidőre fizető lakosok jogos igényeinek figyelembe vételével továbbra is következetesen, de a tartozókkal maximálisan együttműködve méltányosan végezzük a kintlévőségek kezelését.

Címkék: kultúra