A ritka látványos seregszemlére máris határon túli az érdeklődés. Néhány csemege a résztvevők közül: Horvátországból Ivan Bagaric érkezik egy meseszép 1955-ös Chevrolet pick-uppal, amit romjaiban Kansas-ban vásárolt egy farmon, és nemrég restaurálta. Németországból Mani és Silvia Bardura egy tekintélyes Lincolnnal. A Mücechoppers műhely vezetője, Müller Zsolt három járgányt is hoz: Ford F100, 1956-os Pick Up V8, amely 2009-ben a Magyar Autóépítő Bajnokság Oldies kategória 1. helyezettje, OT és FIVA minősített lett. Egy 2006-os gyári Harley-Davidson Street Glide és egy épített, Európa Bajnoki 24. helyezett, a 2008-as Magyar Motorépítő Bajnokság Legjobb Harley díját nyert, a budapesti Világbajnokság elődöntőjén 3. helyezett, Last Minute (Harley-Davidson Spory 1200) motort. Ott lesz Hegedüs Levente 2007-es évjáratú 1200 köbcentis Harley-Davidson Sportster XLH Custom-ja. Érkeznek a hazai Cadillac Klub autói, a V8 Cars-osok, további Harley Davidson-osok, autó-motorépítők, restaurátorok jelezték részvételüket, a szervezők legalább 60-70 járművel számolnak.

Ivan Bagaric és a Chevy

A kandírozott, felsrófolt V-motoros benzinfalók seregszemléje közben a korszak zenéit ápoló pécsi bandák is fellépnek a nagyparkolóban. Pénteken 19 órától a Bluesgarden /Chicago-blues/ nyit, 21 órától a blues-kocsma népszerű Beats együttese /Beatles, Stones, Doors, Kinks/ nyomja a talpalávalót.

Szombaton 18 órától a baranyai Rallye Sprint Bajnokság néhány mesterpilótája tart 40 perces Lada driftshow-t, 19 órától a Surfing Parrots zenekar /Shadows/ nyit, Ed Philips Elvis show-jával folytatódik, és a Flip, Flop and Flyers /rockabilly/ zárja a programot, mely utóbbi csapatba pihenésképp a szervező Fekete Kálmán is beugrik zongorán néhány rock’n roll erejéig. Elárulta, hogy 2011-re már európai méretű fesztiválban gondolkodnak, amit Orfűn évente szeretnének megrendezni. Mindeközben kézművesek, dodzsem, körhinta és büfék várják ínyenc falatokkal az érdeklődőket.


 Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei Répás Szabolcs képei
Répás Szabolcs képei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!



Az Amerikai Kuckó (American Corner) pécsi irodája is kitelepül, fotókiállítással, ismertetőkkel. A közönségnek lehetősége lesz amerikai autós, motoros élménykörre a Pécsi-Tó körül. A kempingben sátorhely akcióval várják a turistákat.

A rendezvényt a Káplán János vezette Veteránjármű Egyesület Pécs, az Orfűi Turisztikai
Egyesület és a Dragonblues Kft. szervezi hagyományteremtő céllal.

Címkék: Orfű, fesztivál, kultúra