Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az Európai Unió által támogatott AGÓRA-program részeként mintegy 1,8 milliárd forintért minden elemében megújul, kibővül és megszépül az 1979-ben épült Együd Árpád Művelődési Központ és Alapfokú Művészeti Iskola.  

Négyszintes, multifunkcionális intézményt építtet az önkormányzat. Ahhoz, hogy építhessenek, a kivitelezőknek előbb le kellett bontaniuk a teljes homlokzatot, a pillérek kivételével a belső részeket mégpedig egy, Kaposváron eddig soha nem alkalmazott különleges, ún. gépi betonroppantásos technológiával.Csak a bontás során mintegy 3.600 köbméter törmeléket kellett elszállítani a környezet lehető legkisebb zavarásával.  

A mintegy 30 fős szakembergárda megkezdte a vasszerelési munkálatokat, a következő 4 hétben kb. 76 tonnányi betonacélt dolgoznak be az épület  alaplemezébe. Az alaplemez elkészülte után pedig az összesen 89 darab pillér megerősítése következik – ezek fogják tartani a három szinttel megemelt kulturális központot.

Az új intézményben a jelenleginél több mint kétszer nagyobb terület és korszerű infrastruktúra várja majd a kulturális rendezvények közönségét. A tervek nemcsak rendezvénytermeket, stúdiókat, korszerű technikával ellátott, 400 férőhelyes színháztermet foglalnak magukba, de egy európai színvonalú képtár is szolgálja majd a város művészeti életét. Az építési munkák befejezése jövő év április végére várható, az új kulturális centrumot 2011 őszén vehetik birtokba használói.

Címkék: kultúra