Egész Kaposvár és Somogy összefogott azért, hogy iskolák, közhasznú szervezetek bemutatkozási lehetőséghez jussanak az immáron második alkalommal megrendezendő jótékonysági fesztiválon.

- Az a célunk, hogy erősítsük a nemes viselkedést és az önzetlenséget, vagyis azt, hogy mindenki vigyen véghez legalább egy lovagias tettet az évben - mondta a városházán tartott hétfő délelőtti sajtótájékoztatón a Traianus Lovagrend elnöke. Szikra László hozzátette: a rendezvényen mindenki közvetlenül dönthet arról, hogy kit szeretne támogatni, mely szervezet munkáját ismeri el. - Azt szeretnénk, ha a kilátogató emberek mindegyike legalább száz forintot adna a neki rokonszenves szervezetnek.

- Tavaly több ezren vettek részt az első fesztiválon, így azt remélem, hogy idén még többen jönnek el - vette át a szót a rendezvény védnökeként résztvevő Dér Tamás. A Városi Sportcsarnok és Létesítményei igazgatója fontosnak tartja, hogy ezen az egész napos programon Kaposvár intézményei mutatkozhatnak be, ráadásul úgy, hogy maguknak és másoknak is segítenek ezzel. Dér Tamás szerint nagyon fontos a szemléletformálás, vagyis, hogy már a gyerekek is felismerjék a segítségnyújtásban rejlő örömöt.

A jótékonysági fesztiválról bővebben olvashat a lovagrend honlapján:

www.traianus.hu

Címkék: Szikra László, Traianus Lovagrend, Dér Tamás, Sportcsarnok, kultúra