Mága Zoltán


Első hallásra azonnal felismerhető játékát utánozhatatlanul különleges személyisége teszi egyedivé, varázslatossá és lenyűgözően harmonikussá.
A művész olyan országos népszerűségnek örvend, amely megítélésében egyöntetűen pozitív mind a szakmai oldal, mind a közönség részéről. Fiatal kora ellenére hatalmas rajongó táborral rendelkezik a gyermekektől az idős generációig; a gyermekeknek példát mutat, az időseknek örömet ad.

A hegedűvirtuóz számára mindennél fontosabb az adakozás. Számos mesterhegedűje kelt már el jótékonysági koncerteken, aukción. A bevételt mindig nemes célokra ajánlotta fel.
Szolnoki származása miatt a a 2006. évi tavaszi nagy árvíz személyesen érintette. Ekkor hozta létre az Aranyhegedű Alapítványt, amelynek legfontosabb karitatív céljai közé a hátrányos helyzetűek segítése, a nehéz körülmények közt élő tehetségek felkutatása és a nyugdíjasok támogatása tartozik.

A 2007-2008-2009-es évek a jótékonykodás és a világkörüli turné jegyében teltek. A nemzetközileg is elismert hegedűművész útja elvezetett többek között az Egyesült Államokba, Indonéziába, Oroszországba, Ukrajnába, Izraelbe, Japánba, Jordániába, Marokkóba, Törökországba, Franciaországba, Olaszországba, Svájcba, Ausztriába, Szlovéniába, Németországba, Hollandiába, Lengyelországba, Hong-Kongba és Kanadába. A turné töretlenül folytatódik a 2010-es évben is.

2009. októberében jelent meg a nagysikerű „A királyok hegedűse” című lemeze, melyen igazi, virtuóz, klasszikus zeneművek találhatóak spanyol-, latin-, jazz-stílussal ötvözve, benne fantasztikus improvizációkkal.

2009. január 1-jén a Budapesti Újévi Koncerten 12 ezer néző tapsolt állva a Papp László Budapest Sportarénában, tisztelegve nagysága előtt. A koncertről CD és DVD is készült, melyek mindegyike már a megjelenéskor aranylemez lett. A hagyomány azóta folytatódott, hiszen  a Budapesti Újévi Koncert a művész kezdeményezésére 2010. január 1-jén is megrendezésre került. Kimagasló színvonalon, káprázatos látványvilággal újra több, mint 12 ezer ember köszöntötte az Új Esztendőt Mága Zoltánnal és sztárvendégeivel.

2009 augusztusában, a Szent István Bazilikában indult útjára Mága Zoltán egyedülálló kezdeményezése, a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat, melynek állomásai között volt többek között az Egri Bazilika, a Szegedi Dóm, valamint a Debreceni és Nyíregyházi Nagytemplom is. A misszió a 2010-es esztendőben tovább folytatódik, a közönség legnagyobb örömére. A koncertsorozat hatására Mága Zoltán meghívást kapott XVI. Benedek Pápához a Vatikánba.

2010. május 15-én a Hotel Dorottya és Rendezvényközpont meghívására Kaposvárra érkezik. Rajongói a Dorottya Tükörtermében élhetik át a játékával nyújtott felemelő pillanatokat. A koncerten megvásárolhatók lesznek a művész megjelent  CD-i, és DVD-je, melyeket, a fellépést követően dedikálni fog.


Jegyek elővételben kaphatók:
Hotel Dorottya recepció
7400 Kaposvár, Széchenyi tér 8.
Tel.: 82/418-055
www.hoteldorottya.hu

Címkék: Dorottya Hotel, Mága Zoltán, Kaposvár, kultúra