Lovasi András


A huszonhárom éve együtt zenélő együttes úgy döntött, ha beláthatatlan időre is, de most kicsit abbahagyja – írja a fesztblog.hu.

A zenekar tagjai elmondták, hogy a lehetőség már egy ideje megfogalmazódott bennük, de hagytak maguknak egy kis időt arra, hogy véglegessé tegyék. Úgy érzik, hogy most külön utakon jobban meg tudják valósítani azt, amit szeretnének, hiszen a Kispálban az utóbbi időben már csak pár szám erejéig ment a közös alkotás. És amíg így vannak ezzel, egy nagyszabású "búcsúkoncerttel" köszönnek el közönségüktől, amire a Sziget Fesztivált találták a legmegfelelőbbnek , hiszen a kezdetektől felléptek itt, és váltak igazi "nagyszínpados" zenekarrá.

A Kossuth-díjas Lovasi András a sírós búcsú helyett olyan koncertet szeretne, ami a zenekar egyik legjobbja lehet. Ezért meg is tesznek majd mindent, vendégfellépőket hívnak, korszakok szerint változnak majd a díszletek. De ahogy az a Kispálra eddig se volt jellemző, eltekintenek a "parasztvakítástól", meg a tűzijátéktól. A fellépésről terveznek DVD-t is, valamint hozzá egy CD-t, amin az elmúlt 6 év lemezen meg nem jelent dalai lesznek majd, és pár új szerzemény is. Olyan dalok, amik Lovasi szerint igazán remekre sikerültek, csak album nem lett belőlük.

A Kispál és a Borz, nem akar olyan magyar zenekar lenni, aki egy idő után majd a huszadik búcsúkoncertjét adja. Azt mondják, ha úgy érzik, megint szívesen zenélnének együtt, akkor újra elkezdenek majd koncertezni. Rendesen, ahogy azt eddig is tették. Még ha 10 év múlva lesz is.

Február közepén Lovasi András egy KaposPontnak adott interjújában arról beszélt, hogy sajnos a Kispál és a Borzzal nem mennek olyan gyorsan előre, mint a Kiscsillaggal, amelyikkel egy fél lemezt már össze is raktak.

Címkék: Kispál és a Borz, Lovasi András, kultúra