Kaposvár pályázat

A Szeretem Kaposvárt Alapítvány pályázatára, rekordszámú munka érkezett. A legtöbben festményen vagy fotón örökítették meg gondolataikat a megyeszékhelyről. A díjkiosztót kedden tartották a Városháza dísztermében.

Tűzzománc, fotó, garfika, festmény, linómetszet. Számtalan technikával készült alkotások érkeztek a pályázatra. A havas Kaposvárról a Bárczi Fotókör küldött munkákat.
A Táncsics Gimnázium rajzszakkörösei a város nevezetességeit vetették papírra olajjal.  

Kuriózumnak számít a Kaposvár társasjáték is. Ékes Edit és Lőrincz Sándor pedig egy naptárban ötvözte az akvarellt és a lírát.

A Szeretem Kaposvárt Alapítvány idén negyedik alkalommal hirdette meg ezt a pályázatot, amelyre több mint százan jelentkeztek. Egyre színvonalasabbak a munkák, mondja a szervező.

Nagyon széles korhatártól érkeznek a munkák - közölte Jágerné Katona Zsuzsanna az alapítvány kuratóriumi elnöke. - Hiszen a 11 évesektől egészen az idős korú emberekig tollat ragadtak, ceruzát fogtak és írtak rajzoltak, festettek.  

Az irodalmi pályázatra tizenketten neveztek. A munkákat Fésüs Éva értékelte. A legjobb alkotókat kedden díjazták a Városházán.

Címkék: Szeretem Kaposvárt, kiállítás, kultúra