Kezdődik a Siófoki Szabadtéri Színpad rekonstrukciója. Az 1970-es években épült, 1500 néző befogadásra alkalmas létesítmény felújítását nem odázhatták tovább, hiszen mostani állapotában aligha alkalmas színvonalas események megrendezésére.

Az NFÜ a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére kiírt pályázatra sikeres anyagot benyújtó siófoki önkormányzat a rendezvényhelyszínek fejlesztésére kapott vissza nem térítendő támogatást.

A munkálatok során nagyobb alapterületet kap és teljesen lefedik a színpadot, megújulnak és kibővülnek a vizesblokkok, új köntösbe öltözik a nézőtér mögötti három szintes technikai épület.

A szabadtéri jelleg nem változik, hiszen nyitott marad a nézőtér, de a majdani előadások látogatói már új, esztétikus, masszív és időjárásálló székekből, kulturált körülmények között élvezhetik a látványt. Az élményt megújuló hang- és fénytechnika teszi még teljesebbé.

A munkákat a közbeszerzési eljárás nyertese, a LAM Ingatlanfejlesztő és Építő Zrt. végzi. A kivitelező azt ígéri, hogy az augusztus elején megrendezésre kerülő Stefánia- fesztivál idejére átadják a megújult létesítményt.

Címkék: Színház, kultúra