Életre szóló kalandok

A National Geographictól megszokhattuk, hogy mindig nagyon igényes kiadványokkal rukkol elő. De ez nagyon szíven ütött. Főként, hogy tél vége van, a könyv pedig már a nyaralást vetíti előre. Természetesen lélegzetelállító fotók segítségével.

A kiadványt lapozgatva valóban beutazhatjuk az egész világot. Tippet kapunk hová, mikor és mivel utazzunk. Külön fejezetből tudhatjuk meg, hova érdemes menni hajóval, autóval, vonattal, gyalogszerrel. De külön tárgyalja a kultúrális utakat, a különböző tájak konyhaművészetét, a merész túrákat és a zarándokutakat is.

Így számomra olyan álomutak is szereplenek a könyvben, mint például egy alaszkai hajóút, amely felfedezi a fjordokat a hosszúszárnyú bálnák kíséretében, a Kilimandzsáró meghódítása vagy éppen egy svájci vonatozás.

De a szerkesztő ajánlja az erdélyi Kárpátok bebarangolását is. Ami pedig végképp szívet melengető, hogy Magyarország is helyet kapott ennyi látványosság között. A 10 legszebb villamosút között szerepel például a budapesti 2-es vonal, de a legjobbak között tartja számon a városnéző buszozást és a Széchenyi-hegyi Gyermekvasútat is. A hajóutak között pedig kiemeli a budapesti dunai panorámát.

Címkék: könyv, kapospont, kultúra