Felvételi

Az elektronikusan jelentkezőknek 2010. február 15-én éjfélig van lehetőségük arra, hogy rögzítsék adataikat; ezt követően legkésőbb 2010. február 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket. A felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9 ezer forint, ezért három helyet lehet megjelölni. Ha az intézmény, a szak valamint a munkarend megegyezik, és csak a finanszírozási formában tér el két hely, az egy jelentkezésnek számít. A további helyekért jelentkezésenként 2-2 ezer forintos kiegészítő díjat kell fizetni.

A jelentkezés alkalmával tetszőleges számú képzést meg lehet ugyan jelölni, besorolást azonban csak egyre nyerhetnek a diákok. A sorrend eldöntésében segít a honlapon elérhető interaktív Felvi-rangsor, amellyel másodpercek alatt bárki elkészítheti saját rangsorát. A www.felvi.hu-n a december 15-én indult felvételi eljárás során a pontszámító kalkulátor segítségével bárki kiszámolhatja, hány ponttal vág neki a felvételinek. A szakemberek szerint érdemes akkor igénybe venni a szolgáltatást, amikor a jelentkező a szakokat már kinézte magának. A program a számítás végén automatikusan kiadja, hogy az adott szakon miként alakult a ponthatár egy évvel korábban, s így kiderül, hogy a jelentkező vajon bejutott volna-e az adott szakra. Ez pluszinformáció akkor is, ha a ponthatárok évről évre változnak valamelyest.

A honlapon egy új szolgáltatással, a képzési útvonalkeresővel az érdeklődők egyszerű formában felmérhetik, hogy egy adott mesterszakra milyen felsőfokú végzettséggel lehet jelentkezni, illetve az alapképzésre jelentkezők megtudhatják, majdani diplomájukkal milyen mesterszakokon tanulhatnak tovább.

Címkék: főiskola, tanulás, jelentkezés, egyetem, felvételi, iskola, kultúra