Izgatottak lehetnek a napokban a házasulandő kaposvári hölgyek, mivel a hétvégén rendezik az Esküvő kiállítást a somogyi megyeszékhelyen. A Kapos Hotel kristályterme talán kicsinek is bizonyult a feladathoz, hiszen sokan topognak a helyszínen egyik szalon ajánlatától a másikig. Néhányan párjukkal, mások szüleikkel nézelődnek. Jól meg kell nézni az választékot, hiszen az olasz francia és magyar tervezésű ruhák számtalan változata közül lehet csemegézni.

Ehhez társulnak a járulékos dolgok: a díszítés, a virágcsokrok, a fotózás-videózás, a torta, az ékszerek, a meghívók, a karikagyűrűk, és nem utolsó sorban a helyszín! Bizony-bizony, nem is olyan egyszerű a házasulandók élete. De itt legalább egy helyen nézhetnek meg mindent. Ha pedig valaki végigrágta magát az ajánlatokon, könnyen rájöhet, hogy csak úgy röpködnek a tíz- és százezer forintok egy-egy apró részletre. Persze lehet 15 ezerért is ruhát bérelni és van 150 ezres is vagy még drágább, ha egyedi tervezésű a menyasszony kívánsága. A helyszín is változó árban lehet. Nem mindegy, hogy belvárosi vendéglőben, esetleg egy vidéki kastélyszállóban ültetik le a vendégeket.

 


Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!Kattintson a galéria megtekintéséhez!
Kattintson a galéria megtekintéséhez!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Aztán ott van a zenekar: egy- vagy többszemélyes, milyen zenét játszik? Ki a lakodalmast, ki a hazai slágereket kedveli. Aztán a képi megörökítés sem elhanyagolandó. Fotón, videón, mindkettőn? Áh, megcsinálja majd egy jóbarát, van gépe, kamerája - mondják néhányan könnyelműen. Csak esküvő után ne kelljen panaszra menni, hogy nincs meg a gyűrűhúzás vagy homályosak a fotók. Legyen-e a bejáratnál csokoládészökőkút? Milyen legyen a torta, mit tegyenek a vendégek elé. Esküvői csokor - kicsi, nagy, gömb esetleg szív alakú? Legyen inkább legyező! Jól meg kell fontolni, hisz csak egyszer van rá alkalom.

 

Természetesen van néhány vállalkozás, amely leveszi a gondot az ifjú párok nyakából. Szerveznek ők mindent, hintót, papot, sárkányrepülőt is, ha ez az ara elképzelése. A szemlére pedig itt az alkalom. Bizonyára lesznek, akik egyből fejest ugranak a lakodalomba, mások fontolóra veszik, a harmadik pedig csak legyint: majd jövőre. Ötletelni, szemlélődni, felmérni a kínálatot pedig jó alapot ad a rendezvény. Ha csak az esküvői és menyecske ruhákat nézzük, hatalmas a választék. Itt leginkább az olasz, a magyar és a francia divat érvényesül. Kőszeginé T. Ágitól, az egyik szalon vezetőjétől azt is megtudtuk: a fehér mellett keresett a krémszín, újdonság a gyémántfényű fehér. A 2010 divatja, csípőközépig hangsúlyozza a menyasszony alakját. Divat lett a hosszú fátyol fejdísz, nyakék helyett pedig a hangsúlyos fülbevaló.

A hazai tervezők kínálatában is nagy a választék. Egyebek között megjelent kalap illetve a zsinóros magyar öltözet is. Izelítőül nézzék meg képgalériánkat az Esküvő kiállítás divatbemutatójáról.

Címkék: esküvő, kultúra