Johann Strauss műveivel európai utazásra, Bécsbe, Berlinbe, Velencébe, sőt még Franciaországba is elrepítették a kaposváriakat. A csaknem kétórás örömzenére már hetekkel az előadás előtt elkeltek a jegyek. A koncertet Szita Károly polgármester nyitotta meg.

Kaposvári Szimfonikusok

Strauss művei szinte táncra perdítették a nézőket. Vidámságot, életerőt sugároznak. A keringőkirály újévkor elmaradhatatlan, fülbemászó dallamai azonban hatalmas koncentrációt igényelnek a zenekartól. Ezerféleképpen színesítik az ütemet.
Kerényi Gábor, a Kaposvári Szimfonikus Zenekar karmestere azt mondja, ez egy iszonyú kemény munka, mert ez a legnehezebb stílus, ami létezik. - Nekünk azt tanították, hogyha egy Strauss-operettet elvezénylünk, akkor utána Wagner Istenek alkonya nem lehet többet probléma. Ez egy olyan stílus, ahol nincsen két ütem ugyanabban a tempóban.

A szimfonikusok között budapesti vendégművészek is zenéltek. Szívesen jönnek a lelkes kaposvári muzsikusok közé. Rácz István a Magyar Állami Operaházból érkezett. Úgy érzi, számára érdekes kirándulás a szimfonikus zene vidámsága az opera meglehetősen komor stílusa után.

A keringőket, polkákat, indulókat és operetteket csokorba gyűjtő koncert üzenete: a bosszúsággal teli világban próbáljuk egy picit jól érezni magunkat.

- Egy ünnep, egy örömzene az újév első koncertje - állítja Baja János, szólamvezető első kürtös - de benne van a bosszúság. A zenész szabadságából megy el az idő a próbákra. De az esti koncert mindig kárpótolja az embert.

A közönség hálája nem maradt el. Minden művet vastapssal jutalmaztak.

Címkék: Újévi koncert, Kaposvári Szimfonikus Zenekar, Csiky Gergely Színház, kultúra