Sarah Bonne

Annáról ugyanis annyit elég tudni, hogy élete jelentősen megváltozik, amikor egy majorba költözik szüleivel, akik lovasiskolát alapítanak. A lány Lujzával gyorsan összebarátkozik és közösen fedezik fel a környéket, a falusi lét előnyeit. Még a gyereklelkületű felnőtteket is kikapcsolja a két regény. Közös családi olvasmánynak kitűnő. A könyv lapjain nagy szerepet kap a környezetvédelem, az illedelmes viselkedés, egyfajta jobb élet. Stephan Baumann illusztrációi a kötetek hangulatát jól visszaadják.

A Tarts ki, Anna! egy igazi detektívtörténet. Anna és Lujza "sherlocki" ügyességgel nyomoz két póni ügyében. Móricot és Rózát egy tanyára érkező nőtől veszi meg a család. Később azonban kiderül, hogy van egy másik gazdájuk is. Ezt próbálja megtalálni a két lány. Hogy sikerül-e és hogy milyen áron, megtudhatják a kötetből.

Az Anna új barátja sok tanulságot rejt a kis olvasóknak. Több szálon is fut a cselekmény. Egyrészt átépítik a tanyát és nagy a zűrzavar. Másrészt a szünidőben a két lány felel a lovastanulókért, persze történik egy kis baleset is. Eközben Anna szerelmes lesz.

A könyv borítása egyébként nagyon szép, színes, kedvet teremt az olvasáshoz. A lókedvelőknek pedig az sem elhanyagolható, hogy mindegyik kötet végén egy kis tanácsadás is szerepel. A két könyvben most az állatmenhelyekről és a lovasbalesetekről lehet többet megtudni.

További könyvajánlók olvasásához klikkeljen ide!

Címkék: lovaskalandok, malomvölgyi, bonne, Sarah, kultúra