A mi szakácskönyvünk

Kevés olyan szakácskönyvet láttam eddig, amelyikben mindenki megtalálja a számítását. Kezdve onnan, hogy hogyan vásároljunk be egy átlagos hétköznapra, vagy ha vendégeket várunk. A konyhai eszközök közül mire van a legnagyobb szükség és mit tehetünk, ha hiányzik például a fokhagymanyomó.

Az alapfűszerek is kiemelt hangsúlyt kapnak. Kiderül: a mediterrán kakukkfű, rozmaring és zsálya a levesek, a mártások és halételek remek ízesítője.

A mi szakácskönyvünk sorra veszi az étkezéseket. Megtudhatjuk, hogyan készíthető egyszerű előétel, mint például a cukkinis tekercs. Ehhez milyen mártás vagy szósz illik.
A levesek fejezetben olyan recepteket találunk amelyek nemcsak kiadósak, hanem finomak is, akár csípős thai curryk vagy akár egzotikus ízükkel vonzanak. Megtaláljuk a zöldséges gazpacho-t, az almás töklevest, az olasz Minetrone-t, és az arab csicseriborsó-levest is.
Olasz paszta vagy inkább ázsiai sült tészta? A rizs és tésztafélékből készült ételek akár 15 perc alatt elkészíthetők.

A könyvből az is kiderül: burgonyából és tojásból olcsó és egyszerű fogásokat varázsolhatunk. Burgonyasalátákat, sült burgonyás csemegét, tortellini-féleségeket.   
A húsok és szárnyasok című fejezet az igazi ragadozóknak szól. Legyen szó szeletelt, vagdalt vagy egyben sült csirkemellről, karácsonyi pulykáról, bárányról, nyúlról vagy szarvasról. 
A könyvből a befőzéshez is találunk tippeket. A fűszerekben gazdag marinádok, chutneyk és befőttek ínycsiklandó kiegészítői lehetnek a húsoknak. 

A könyvet jó szívvel ajánlom mindenkinek, hiszen lépésről-lépésre írja le az ételek elkészítésének módját. Mindenki megtalálhatja a számítását, a főzéstől kezdve a tálaláson át egészen a jó vendéglátásig.

További könyvajánlók olvasásához klikkeljen ide!

Címkék: margit, proebst, szakácskönyv, kultúra