Nick Cave

A Bunny Munro halála nem vidám, mégis teljes kikapcsolódást nyújtó olvasmány. Valahol a beat nemzedék és a posztmodern szűrreália határán mozgó regény egyszerre tárja elénk Miller és Kerouac világát.

Még Aprile Lavigne és Kylie Minogue sorozatos kontextusba emelése sem zavarja meg az olvasót a feszülten dermesztő cselekményben.

Életének monoton lélektelenségét egy nap családi tragédia robbantja szét, és ezzel kezdetét veszi különös pokolra szállása.

Bunny kénytelen magával vinni vigéckörútjaira kisfiát, és ezzel valóban pokoli kalandok sorozata veszi kezdetét, melyek során mérlegre kerül kapcsolata a fiával, feleségével, apjával - szinte mindenkivel, akit ismer.

Az események kérlelhetetlen, ördögi láncolata hol kísérteties, hol szívbemarkoló, hol szórakoztató jelenetekben bontakozik ki, és a feszültséget csak fokozzák az egyre szaporodó baljós előjelek, amelyek mintha Bunny végzetét vetítenék előre.

„Ha összehozhatnánknCormac McCarthyt, Franz Kafkát és Benny Hillt egy brightoni tengerparti panzióban, talán ők írhatták volna meg így a Bunny Munro halálát.”

Irvine Welsh, a Trainspotting szerzője

További könyvajánlók olvasásához klikkeljen ide!

Címkék: kultúra