A Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében idén is folytatódott az Év Fagylaltja verseny országjáró „roadshow”, melynek ezúttal Hajdúszoboszló adott otthont. A nagy népszerűségnek örvendő verseny célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva a vendégekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában, rekordszámú, összesen 100 fagylalt nevezése érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylalt remekeivel együtt több mint 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt. A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló Szakmai zsűri, Közönségzsűri és a Szakmai Szervezetek zsűrije is értékelte.
A versenyen somogyi, balatoni siker is született. A balatonszemesi Margaréta fagyizó Pisztácia sorbet feketeribizlis áfonyával nevű fagylaltja aranyérmet szerzett a mentes kategóriában.
„A” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye:
- Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: DÖRGICSEI MANDULÁS – Márton Sándor, Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred
- Ezüstérmes: CAMELIA – Gyuris László, Virág Cukrászda, Szeged
- Bronzérmes: BRÜSZKE – Szabó Zsombor Gábor, Mignon Cukrászda, Debrecen
„M”- Mentes kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye:
- Aranyérmes: SÓS PISZTÁCIA SORBET FEKETERIBIZLIS ÁFONYÁVAL- Böröczky-Asztalos Ágnes, Margaréta Fagyizó, Balatonszemes
- Ezüstérmes: BOGYÓS JAZZ – Wilheim Dávid, DaCrema Fagyizó, Nagykanizsa
- Bronzérmes: RIO – Kovács Roland, Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Szöveg és kép forrása: Magyar Cukrász Ipartestület
Címkék: fagyi, aranyérem, verseny, Balaton, kis szines