Október utolsó hetén tartják a nemzetközi TV kikapcsolási hetet, ami nem csak az agyunk számára lehet felüdülés. A felnőtt magyarok harmada kettő, negyede pedig négy órán át ül a képernyő előtt, és sok szülő a gyereknek is engedi a napi több órás tévézést.

Az utóbbi időben bár megváltoztak a műsorfogyasztási szokásaink, aminek főleg a streamingoldalak térhódítása az oka, de magát a TV készüléket még így sokkal többet bámuljuk, mint kellene.

Erre hívja fel a figyelmet a nemzetközi TV kikapcsolási hét október utolsó hetében. Ez az időszak egyfajta kihívásnak is tekinthető, hogy próbáljuk meg néhány napig mellőzni a készüléket, és inkább kiránduljunk, olvassunk vagy találjunk valamilyen kreatív elfoglaltságot.

Nem csak az elménknek lehet ez pihentető, hanem a környezetünket is kíméljük. A televízió készülék áramot fogyaszt, minél régebbi az eszköz, annál többet. Kikapcsolásával kevesebb áramot kell termelnie a hálózatnak, így kisebb lesz az ökológiai lábnyomunk.

Plusz tipp, hogy ebben az időszakban érdemes nem csak kikapcsolni a készüléket, hanem kihúzni azt a konnektorból is, hiszen a készenlétben lévő elektromos eszközök is fogyasztanak áramot. Ezt egyébként érdemes a mindennapokban eljátszani a többi elektromos eszközünkkel is (laptop, telefontöltő, kávéfőző, egyéb).

Címkék: kiakpcsolás, televízió, áramfogyasztás, kis szines