A Balatoni Hajózás Napján grandiózus hajós díszszemlével ünnepelte a BAHART a 175 éves jubileumot Balatonfüreden. A nagyszabású hajós felvonulás az őszi Balaton egyik legemlékezetesebb látványossága volt, amely 25 évente kerül megrendezésre - írja a Bahart Facebook oldala.

Idén ünnepli a BAHART a Balatoni Hajózás 175. évfordulóját. Az egyik hagyományos tradíció a hajók közös felvonulása is, amelyre szeptember 18-án került sor. Ezen a napon a kirajzás keretében már kora reggel elindultak a siófoki kikötőből a hajók, köztük a katamaránok, a nosztalgiaflotta tagjai, a hatóságok és magánvállalkozások hajói, valamint a közönséget szállító Szigliget motoros.

Konvojban haladtak az északi part felé Balatonfüredre, ahol 175 évvel ezelőtt az első személyszállító gőzhajót vízre bocsátották. A Tagore sétányról és a kikötőből több ezer érdeklődő kísérte figyelemmel a nem mindennapi látványt. Igazán felejthetetlen élmény volt a mai, páratlan látványt nyújtott a több mint 30 hajó mintegy 750 méter hosszúságú sora a balatonfüredi partok előtt.

Címkék: Díszszemle, balatoni hajózás, Bahart, ünnep, kis szines