A múlt héten lezajlott a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4 rodeó verseny országos döntője, melyben a Magyar Közút legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel egy kiépített akadálypályán.

Idén Somorai Attila, a kápolnásnyéki mérnökségről, Pintér Gergő, a pápai mérnökségről és Böröcz József, a szántódi mérnökségről bizonyult a legjobbnak, kiérdemelve ezzel az esélyt, hogy Magyarországot képviselhessék a visegrádi négyek között megrendezett döntőn 2021. szeptember 14-én, Szlovákiában.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt mind a 19 megyében előselejtezőket tartott, a megyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője szeptember 2-án, Martonvásáron mérte össze tudását.

A rodeó verseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson. A legutóbbi, 2019-es versenyen a nemzetközi döntő első és második helyét is magyar közutas hozta el, így ismét van kiért és miért szurkolni.

Címkék: ródeó, nemzetközi, munkagép, döntő, közút, Somogy, verseny, kis szines