A program 15 évvel ezelőtt, 2006-ban indult, ez idő alatt már több mint 5300 kaposvári gyermek neve került fel a fák ágaira. A koronavírus járvány miatt őszre halasztott idei első ünnepségen a 2019 augusztus 1. és 2019 október 31. között született gyermekeket köszöntötték.

Az emléklapokat – rajtuk a fára került levél bronzmásolatával – szokás szerint Szita Károly polgármester adta át. Az első életfákat már 19 éve, hogy elültették. Ezt követően állították az örök időknek az első bronz Életfát. A rajtuk szereplő gyermekek közül többen ma már 15-16 évesek. A második Életfára felkerült első levélkék névadói közül többen pedig már 10 évesek.

Az életfára a Kaposvárra született gyermekek nevével és születési dátumával ellátott levélkék kerülnek fel, valamint azoké, akik ugyan más városban látták meg a napvilágot, de már állandó kaposvári lakosok.

null

Az első fát 2006-ban állították, időközben a 2011-ben állított második is betelt, így a mai napon átadásra került a harmadik Életfa is. Ez alkalomból Gera Katalin szobrászművészt köszöntötte Szita Károly.

- A legnagyobb ajándék, amit a családok adhatnak Kaposvárnak a gyermek. Egy-egy Életfa ünnepség pedig kapocs az itt született gyermekek és a város között, amely kapocs erős, és segít megtartani a város közösségét - tette hozzá Kaposvár polgármestere.

Az eseményről készített fotók megtekinthetőek lesznek a facebook.com/kaposvarieletfa oldalon.

Címkék: életfa, városliget, kaposvár, kis szines