Országos autó-motorsport tehetségkutató programsorozatot indít HUMDA Junior Gokart Challenge néven 6 és 14 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. A jelentkezők profi versenygokart-szimulátorokon próbálhatják ki magukat a HUMDA országjáró kamionjában augusztus 30. és október 30. között, összesen hét városban. A sorozat első helyszíne Kaposvár, ahol augusztus 30-tól szeptember 4-ig tehetik próbára magukat a fiatalok - írja a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a HUMDA.

A jövő tehetséges autó- és motorversenyzőinek felkutatását már gyermekkorban elkezdi a HUMDA az országos tehetségkutató programsorozatával. Összesen hét helyszín mindegyikén csaknem egy hetet tölt az országjáró kamion, ahol hétköznapokon szimulátoros tehetségkutató időméréssel kezdődnek a programok. A legjobb időt futó versenyzők lehetőséget kapnak, hogy valódi elektromos gokartokon bizonyítsák tudásukat a hétvégéken. A szombati családi show-t a versenyek mellett további programok, kiállítások, előadások színesítik. Az autó- és motorversenyzői dedikálások és interaktív közlekedési élményprogramok mellett a Fit4Race képességfejlesztési felkészítő tréning részleteibe is érdemes bepillantani. Utóbbi egy olyan holisztikus edzésprogram, mely magába foglalja az élettant, a mozgásszervi rendszereket, a mentális felkészülést, a táplálkozást, a sportot és a pihenést is. Emellett versenyautók, versenygokartok és még sok más jármű is megtekinthető majd a roadshow-n, kicsik és nagyok is találhatnak kedvükre való elfoglaltságot.

Fotó: HUMDA
Fotó: HUMDA

Augusztus 30-tól Kaposváron, szeptember 6-tól Veszprémben, szeptember 13-tól Szolnokon, szeptember 20-tól Békéscsabán, szeptember 27-től Debrecenben, október 4-től Győrben, majd október 25-től Budapesten tehetik próbára tudásukat az érdeklődők.

Az első helyszínen, Kaposváron a hétközi szimulátoros tehetségkutató időmérés és a szombati családi show is az Aréna pakolójában lesz.

A HUMDA Junior Gokart Challenge utazó verseny célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse az autósportot, valamint felhívja a figyelmet a környezettudatosság fontosságára is. A rendezvénysorozatban kiemelt szerepet kap az elektromobilitás, a gyermekek megismerhetik a hibrid és az elektromos technológiákat, emellett közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi edukáció is zajlik majd a következő két hónapban.

Az eseményről még többet tudhatnak meg alábbi videónkból:

Címkék: tehetségkutató, gokart, kis szines, Kaposvár