A Marcali Városi Fürdő adott otthont a XIV. Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő Versenynek szombaton, ahol hivatásos és önkéntes tűzoltók bizonyíthatták felkészültségüket a tradicionális versenyszámokban.

Somogy megye nyolc településéről érkeztek a tűzoltó hagyományok lelkes követői Marcaliba a hétvégén. A felsorakozott csapatokat és a szurkolókat Huszti Gábor, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnöke és Dr. Sütő László Marcali polgármestere köszöntötte, majd Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg a versenyt.

A népes nézősereg előtt rendezett erőpróbán a résztvevők a múlt századfordulón használt tűzoltó egyenruhába öltözve, múlt századi tűzoltó felszerelések alkalmazásával teljesítették az előttük álló feladatokat.

A látványos versenyszámok között szerepelt a „mocsárjárás, a palánkugrás, a füsttel telített helyiségből történő életmentés és természetesen a kocsifecskendőről való vízsugárszerelés.

Az értékes másodpercekért zajló küzdelem megizzasztotta a résztvevőket. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára végül a nagyatádi hivatásos tűzoltók állhattak fel, míg a siófoki hivatásos tűzoltók nyakába ezüstérem került. A legjobbnak járó kupát pedig a barcsi hivatásos tűzoltók érdemelték ki.

Vegyes kategóriában a balatonszentgyörgyi önkéntes tűzoltók állhattak fel a dobogó második fokára, az öreglaki önkéntes tűzoltók pedig aranyéremmel távozhattak a versenyről.


Fotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKI
Fotó: Somogy MKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: kocsifecskendő, verseny, marcali, tűzoltóság, kis szines