A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, az Országos Mentőszolgálat Somogy Megyei Mentőszervezete és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház a koronavírus elleni védekezésben jelentős szerepet vállaló dolgozói részére ajánlott fel Farkas Gábor, a Retro Balaton Fesztivál szervezője tiszteletjegyeket a jövő hét végén tartandó rendezvényre.

- Embert próbáló évet tudhatunk magunk mögött, új kihívásokra kellett reagálnunk nemcsak a kormányhivatalban, hanem az élet számos területén is – emelte ki a csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott elmondta – az egészségügyben dolgozók az elmúlt időszakban elhivatottan és hatékonyan végezték munkájukat, sokan mondtak köszönetet felajánlások formájában, ez a mai napon is folytatódik ezzel a szép gesztussal.

Börzöli Zoltán vezető mentőtiszt kollégái nevében köszönte meg a felajánlást, majd hozzátette, a nyáron megerősített szolgálatot látnak el a Balatonnál, így jó kikapcsolódás lesz részükről a fesztivál. Györfi Rita, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház ápolási igazgató-helyettese szintén megköszönte a lehetőséget, amit a megfeszített másfél év után örömmel használnak ki.

null

A Somogy Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Horváthné dr. Varga Henriett a Népegészségügyi Főosztály Közegészségügyi Osztály vezetője elmondta, a járvány sújtotta időszakban sokszor a szabadidő terhére, hétvégén és ünnepnapokon is dolgoztak, így örömmel fogadják a tiszteletjegyeket.

A pandémia érzékenyen érintette a fesztiválokat és szervezőiket, ebben az időszakban csak az egészségügyi dolgozókra számíthattunk. Több alkalommal támogattuk már a helyi mentőszolgálatot, innen jött az ötlet, hogy kiterjesszük a kört és ezzel a 150 jeggyel mondjuk köszönetet, tájékoztatott Farkas Gábor fesztiválszervező.

Címkék: retro fesztivál, védekezés, ajándék, koronavírus, kis szines