Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a sportszövetség elnöke célként a hazai ejtőernyős élet fellendítését jelölte meg, továbbá a pályaorientációt azon kadétok számára, akik felsőfokú tanulmányaikat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen képzelik el.

null

Felidézte, minisztersége alatt, 2017-ben hozták létre a Honvédelmi Sportszövetséget, hogy a fiataloknak többféle tartalmas képzési lehetőséget biztosítsanak. Ilyenek a középiskolások számára szervezett honvédelmi táborok - tette hozzá.

null

Simicskó István gratulált az ejtőernyős táborba 15 kadétképzőből érkezett 18 középiskolás fiatalnak a bátorságához, hogy vállalkoztak a megmérettetésre, majd kiosztotta számukra az ejtőernyős igazolványokat.

null

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere a megnyitón arról beszélt, hogy települése számára rendkívül fontos a honvédelmi nevelés, ezért a Honvédelmi Minisztériummal közös projektekben gondolkoznak. A honvédelmi képzés mellett honvédkollégiumot szeretnénk létrehozni - mondta az alpolgármester.

Címkék: kadét, ejtőernyő, kaposújlak, tábor, kis szines