Ezer évnyi magyar történelemmel díszítették fel a patcai Katica Tanya lovagvárát. Az építmény öt bástyájára és központi tornyára összesen 16 zászló került, amelyek a magyar történelem meghatározó korszakaihoz kötődik.

A látogatók a honfoglalás kori zászlóktól kezdve megcsodálhatják az árpád házi királyok, Hunyadiak, erdélyi fejedelmek és a monarchia korabeli lobogókat, egészen az 1956-os lyukas zászlóig bezárólag.


Történelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falánTörténelmi zászlók a patcai lovagvár falán
Történelmi zászlók a patcai lovagvár falán
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az ünnepélyes zászlóavatást szombaton tartották, amelyen részt vett a létesítmény üzemeltetője, Handó János, a térség országgyűlési képviselője Gelencsér Attila, és a Magyarságkutató Intézet történésze, Sashalmi-Fekete Tamás.

A történész az avatón elmondta, hogy ő maga is sokszor megfordult a lovagvár falai között a Fekete Hollók hagyományőrző lovagrend tagjaként és örömmel segített összeállítani ezt a zászlógyűjteményt. A vár külső falán minden zászló alatt található egy információs tábla is, így mindenki képbe kerülhet az egyes zászlókkal kapcsolatban.

Címkék: fun with flags, lovagvár, zászló, Patca, Katica Tanya, történelem, kis szines