A Fő utca 7. szám alatti épület hátsó részében található az az iroda, amit a civil szervezeteknek alakítottak ki nemrégiben. Az egyesületek többféle segítséget kaphatnak ha felkeresik a helyiséget.

- Egy helyszínt kínálunk, ahol a szervezetek megtarthatják a rendezvényeiket, találkozóikat, így a számukra fontos kapcsolatokat is könnyebben tudják majd kiépíteni - mondta a szerdai megnyitón Kárpáti Tímea, a Kaposvár Polgáraiért Egyesület alelnöke.

A szervezet a társadalmi kapcsolatok értékét szeretné növelni és képviselni az iroda megnyitásával.

null

- Egy jól működő társadalom nem képzelhető el anélkül, hogy az összetevői, az alapelemei ne működjenek megfelelően. Természetes alapja a család és természetes összetevője az ember, mivel az közösségi lény, hogy ne indivídumként bolyongjon a világban, hanem megtalálja a kapcsolatait, megtalálja a társait, a barátait, a közösségeit - tette hozzá Reőthy Ferenc a Kaposvár Polgáraiért Egyesület elnöke.

Szita Károly polgármester köszöntőjében elmondta, a járványban eltöltött elmúlt másfél évben lazultak a közösségi kapcsolatok, amelyeket most újra kell építeni és ezt a munkát ennek az irodának kell elvégezni.

null

Az iroda hétfőtől péntekig várja a civil szervezeteket 08:00 és 16:30 között. A helyiség kialakítására és a különbő programok megtartására mintegy 40 millió forint állami támogatást kapott az egyesület.

Címkék: kaposvár polgáraiért egyesület, civil iroda, átadó, kis szines