A Petőfi utcai Tulipános Bölcsőde 1975-ben épült, könnyűszerkezetes, előre gyártott elemekből. Jellegzetes, tulipán formájú díszítése miatt kapta a Tulipános bölcsőde nevet. Az intézményen korábban - szintén európai uniós forrásból - végeztek már korszerűsítéseket, ám azok férőhelybővítést nem eredményeztek. Az intézmény ez idáig 104 férőhellyel működött, ám befogadói létszáma most, a fejlesztéseknek köszönhetően 116-ra nőtt.

null

A projekt során megújult az épület délkeleti szárnyában lévő 121 négyzetméter alapterületű nevelési egység. Felújítottak egy-egy csoportszobát és foglalkoztatót 42 - 42 négyzetméteren, egy-egy öltöztető helyiséget és vizesblokkot, valamint létesítettek egy udvari vécét is. Az apróságok vadonatúj teraszt és játszóudvart is birtokba vehettek.

A fejlesztések során kiemelt figyelemmel voltak az akadálymentesítési előírásokra, a bölcsőde gyermekeinek biztonságát szolgáló kerítéseket is korszerűsítették, a nagyobb helyiségeket – a csoportszobát és a foglalkoztató szobát – klímaberendezésekkel látták el.

A projekt keretében eszközbeszerzések is történtek, mintegy 8 millió forint értékben. Az új épületrész vadonatúj bútorokat kapott, a bölcsődei gondozási- és logisztikai feladatok ellátáshoz nélkülözhetetlen valamennyi eszközt beszerezték éppúgy, mint a neveléshez szükséges játékokat, játszóeszközöket, udvari játékokat.

Címkék: tulipános bölcsőde, bővítés, kaposvár, kis szines