Elektronikus tananyagot fejlesztett a SEFAG Zrt. A három nyelven elérhető virtuális tananyagok célja, hogy a természet iránt érdeklődők közelebb kerüljenek az erdei élővilághoz és a természeti értékeinkhez. A témákhoz továbbá kvízkérdések és klasszikus játékok is párosulnak.

Az erdőgazdaság fontos feladata a megye természeti értékeinek megőrzése és bemutatása. A társaság a tananyagokkal a természetet kedvelők és az érdeklődők tudását szeretné szélesíteni. A különböző témák elsősorban Somogy megye és a Dráván túli horvát területek élővilágával foglalkoznak, például a vízparti élőhelyeken előforduló érdekesebb fajokkal, az ehető erdei növényekkel és a jellegzetes nagyvadakkal.

Emellett helyet kaptak a fejezetek között néprajzi és helytörténeti érdekességek a határ mindkét oldaláról, a csillagokhoz kapcsolódó ősi mítoszok és legendák, valamint az erdei viselkedés normáiról és a túrázás íratlan szabályairól is olvashatnak az érdeklődők.

null

A gazdagon illusztrált tartalmakhoz kvízkérdések tartoznak, amik segítik felidézni az e-tananyagban olvasottakat. A tanulás levezetéseképpen a weboldalon olyan klasszikus játékok „erdősített” változatával játszhatunk, mint a tetris, a memóriajáték, a képkirakós vagy a 2048.

A digitális tananyag magyar, horvát és angol nyelven, a Magyarország-Horvátország Határmenti Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósult meg és a www.e-tananyag.sefag.hu oldalon érhető el.

Címkék: virtuális tananyag, weboldal, sefag, kis szines