Minden ötödik magyar járt már naturistastrandon a Szallas.hu aktuális felmérése szerint. A nudizás nem a kukkolásról szól. "A fő motiváció sokkal inkább a naturista elvekhez, a szabadsághoz, a természetközeli állapothoz köthető. Az igazi naturisták válaszaiból azért kiderül, hogy mivel a természetesség része a meztelen állapot, ezért ők jellemzően nem méregetik egymást. Aki nézelődni érkezik, általában nem »közéjük« tartozik" - árulta el a részleteket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere

Minden második nudista bátran meztelenkedik, nem érez ezzel kapcsolatban szégyellni valót. Persze a naturista elvek mellett sokakat hajtanak praktikus okok: nem kedvelik, ha a fürdőruha nyomot hagy a bőrükön, vagy épp higiéniai szempontok miatt dobják le a műszálas bikinit.

A nudizók kétharmadát az sem zavarja, ha ismerőssel fut össze a textilmentes helyen, és ugyanennyien szívesen ismerkednek naturista területen. A legtöbben párjuk társaságában látogatják a nudistastrandokat, kempingeket, csak jóval kevesebben vannak azok, akik barátokkal vagy egyedül mennek, esetleg a családdal közösen. 45 százalékuk csak napozik vagy strandol meztelenül, de 55 százalékuk akár pőrén sportol, vagy egy szál semmiben látogat el a büféhez is. A nyaralás tervezésekor egyébként csak minden második naturistának számít, lesz-e az úti cél közelében textilmentes lehetőség.

A legnépszerűbb hazai kijelölt helyek a balatonberényi Naturista Strand és Kemping, a délegyházi Naturista Oázis Kemping és a sziksósfürdői Naturista Strand.

A válaszadók harmada már tetten ért nyilvánosan egymásnak eső szerelmeseket. A pikáns történetek jellemzően nem nudistáknak kijelölt helyekről erednek, hiszen a nyilvános szex tilos a naturistastrandokon. Inkább elhagyatott tengerparti szakaszokon, sziklákon, csónakban, vízibiciklin kaptak már rajta párokat, de azért a víz alatti manőverezésre is van bőven példa. A legkínosabb történet mégsem szexuális eredetű: egy férfinek hangya csípte meg a péniszét.

A nudisták életkor szerinti megoszlása (sorrendben)

1.      51+ korosztály: 37%

2.      41-50 évesek: 31%

3.      31-40 évesek: 20%

4.      26-30 évesek: 7%

5.      18-25 évesek: 5%

A férfiak velük futnának össze szívesen nudista helyen:

·         Jennifer Lopez

·         Mila Kunis

A nők az alábbi hírességek közelében napoznának szívesen:

·         Tom Cruise

·         Vin Diesel

Címkék: pucér, naturista, szex, meztelen, nudista, strand, kis szines