Akár 1400 euróba is kerülhet egy négy fős családnak a pihenése Olaszországban hat éjszakára síbérlet nélkül. Az utazási irodákban már szeptemberben megindult a téli sportokkal kapcsolatos érdeklődés.

- A legkedveltebb úticél továbbra is Ausztria. A szállások esetében ugyanúgy keresik a wellness szállodákat, mint az appartmanokat, panziókat - tudtuk meg Farkas Teréztől, a Cartour Utazási Iroda kaposvári irodavezetőjétől.

Egyre többen keresik fel az irodákat, hogy utasbiztosítást kössenek. A főként Roglára utazó Team Kaposvár Egyesület egyik vezetője szerint több szempontból is fontos a biztosítás.

- Biztosítást mindenképp kell kötni, erre fel is hívjuk előzetesen az érdeklődők figyelmét. A síelés egy fokozottan balesetveszélyes sport, nemcsak az esések miatt, hiszen ha elütnek valakit a pályán, abból is probléma lehet - válaszolta Szerb György, nemzetközi minősített síoktató.

null

Kevesen tudják, de az uniós egészségbiztosítási kártya nem fedezi a síelésből származó sérülések gyógyítását.

- Síutaknál nagyon fontos a biztosítás, más utaknál is, de a síutaknál különösen, hiszen egy síbalesetkor olyan költségek léphetnek fel, amelyek milliós nagyságrendűek. Ezeket a költségeket az euróai utasbiztosítási kártya nem fedezi. Gondolok például ilyenre, hogy menteni kell a hegytetőről a károsultat, a mentőhelikopternek több milliós költségei is lehetnek - tudtuk meg Szilágyi Évától, a Pannon-Safe Biztosítási Alkusz Kft. munkatársától.

Egy napra akár már személyenként ötszáz forintért is köthető utasbiztosítás. A legtöbb konstrukció olyan felelősségbiztosítást is tartalmaz, amely akkor is fizet, ha másnak okoz kárt a biztosított.

Címkék: síelés, biztosítás, utazás, tél, kis szines