Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös ízkombinációjú tortakreációk jutottak be a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája versenyek döntősei közé a hétfőn Budapesten megrendezett első zsűrizésen.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett versenyek döntőjébe 5-5 torta került be, melyek közül a zsűri júniusban választja ki az idei győztest - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Magyarország Tortája verseny döntősei közé került a budapesti Hisztéria Cukrászda Szent Erzsébet elnevezésű, roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttortája, a budapesti Nándori Cukrászda joghurtos ribizlibetéttel kombinált Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő nevű tortája, a szintén budapesti Horváth Cukrászda Balatoni Habos Mogyoró nevű kreációja feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel, a Frer Cukrászda Fertődi Fekete fantázianevű, barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes tortája és a dunaföldvári Tóth Cukrászda Ingyom-Bingyom nevet viselő, málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukorrétegekkel készült édessége.

null

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a pomázi Édes-Gyömbér Cukrászda Túrós kolibri nevű, narancszselét és túrót kombináló süteménye mellett fővárosi cukrászdák édességei, a Horváth Cukrászda Homok aranya nevű homoktövises tortája, a Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni elnevezésű céklás-gyümölcsös kreációja, a Frer Cukrászda Málnás zöldségtortája, és az Édességlabor Kócos Kajszi nevű barackos süteménye jutott be.

A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon értékelte a zsűri.

Címkék: Magyarország Cukormentes Tortája, Magyarország Tortája, 2017, kis szines