Az intézmény ebben az évben ünnepli 80. születésnapját, ennek keretében került meghirdetésre „A jövő iskolája” c. rajzpályázat, melyre számos alkotás készült. A legjobban sikerült művekből összeállított kiállítás megnyitójával kezdődött hétfőn a programsorozat, ahol a legügyesebb alkotók díjat és oklevelet vehettek át Andrássy Tibornétól, a tagiskola intézményvezetőjétől. Az ünnepélyes megnyitón díjat kaptak a Víz világnapja alkalmából rendezett iskolai versenyen, valamint egy országos versenyen jó eredményeket elérő diákok is.


Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.
Díjat is kaptak a versenyeken jó eredményt elérő diákok.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A délután további részében több színes program közül is választhattak a gyerekek. Az alsó tagozatosok a jó hangulatú, hagyományos „Kuruc portyán” mérhették össze tudásukat, a felső tagozatosok pedig a „Ki tud többet II. Rákóczi Ferencről?” c. vetélkedőn küzdhettek a jutalmakért.
Nagy sikert aratott diákok körében a Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum közművelődési szakembere, Őszi Zoltán által tartott múzeumi foglalkozás is, melynek keretében kipróbálhatták a diákok a kor lőfegyvereit és egy korabeli pisztolytöltő versenyen is részt vehettek a gyerekek.

Kedden délelőtt nyílt tanítási órákkal várta az iskola a szülőket, délután Víz világnapi szövegértési versenyen lehetett újabb díjakat szerezni, majd pedig a húsvéti játszóházon kreativitásé volt a főszerep, ahol ünnepi díszek és ajándékok készültek.

A programsorozat zárónapján az iskola tanulói hagyományos ünnepi műsorral emlékeztek meg II. Rákóczi Ferencről, az iskola névadójáról, ezt követően pedig koszorút helyezett el szobránál Körmendiné Hajdu Gyöngyi, igazgató-helyettes; Bank István, a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgója, az iskola egykori tanulója, valamint Gémesi Csaba, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia ügyvezetője.


Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.Megemlékezés és koszorúzás.
Megemlékezés és koszorúzás.
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A megemlékezés után vette kezdetét a hagyományos Rákóczi kupa, melyen 3. és 4. korcsoportos labdarúgó csapatok mérték össze tudásukat.
A „Névadó Hét” rendezvénysorozatát a focikupa díjátadó ceremóniája zárta, melyen a 3. korcsoportban a Dombóvár csapata, a 4. korcsoportban pedig a Berzsenyi Tagiskola csapata vehette át a legjobbnak járó érmet és kupát.

Címkék: Rákóczi Iskola, névadó, programsorozat, Kaposvár, kis szines