A mintegy húsz éve aktív skót alternatív rockcsapat, a Biffy Clyro június 7-én szombat este ad koncertet a PAFÉ-n. A trió hat eddigi stúdióalbuma között a 2007-es Puzzle vagy a 2009-es Only Revolutions a világhírig repítette a zenekart. A Biffy Clyro Mountains, That Golden Rule és Many of Horror című dalai a brit toplista élmezőnyéig jutottak, és felcsendülnek Szántódpusztán is.

Az Offspring június 8-án, a zárónapon lép fel. Az idén 30 éves kaliforniai punk-rock banda eddig mintegy 40 millió lemezt adott el világszerte. Az áttörést 1994-ben a Smash című, azóta már hatszoros platinaalbum hozta meg, a négy évvel későbbi Americanából 15 millió fogyott. Ezen a lemezen olyan slágerek szerepelnek, mint a Pretty Fly (For a White Guy), a Why Don't You Get a Job vagy a The Kids Aren't All Right. Az együttes először 2008-ban járt Magyarországon, akkor a soproni VOLT Fesztiválon, egy évvel később a Sziget fesztiválon játszott. Az Offspring legutóbbi - sorrendben kilencedik - stúdióanyaga, a Days Go By 2012-ben jelent meg.

Szintén jön az idei Pannónia Fesztiválra Dj Fresh, a drum'n'bass/dubstep brit nagymestere, akinek a nevéhez a Gold Dust című megasláger vagy az aktuális kedvenc Dibby Dibby Sound kötődik. Dj Fresh Messy MC-vel közösen lép fel június 6-án pénteken, ugyanazon a napon, mint az 1996-ban alakult brit elektronikus zenei csapat, a Freestylers.

A PAFÉ-n a hiphop színtérről a legjobb magyar előadók közül fellép a Punnany Massif, az Akkezdet Phiai, a Belga, a Hősök, a Barbárfivérek, Sub Bass Monster és Siska Finuccsi.

Június 7-én a már tavaly is emlékezetes bulit produkáló brit Dub Pistols lép a nagyszínpadra, amelyen a hazai pop-rock élvonalból a Quimby, a 30Y, a Brains, a Kiscsillag, a Road és a Depresszió is zenél. A Metál Sátorban fog játszani a The Idoru, a Blind Myself, a Watch My Dying, az Insane vagy a Vikidál Gyulával felálló Mobilmánia.

A szervezők napközben is programokkal várják a fesztiválozókat: ingyenes kaszinó, kertmozi (régi és új filmekkel), standup comedy, játékok, sportolási lehetőség, színház és külön strand fogad mindenkit.

Címkék: pannónia, fesztivál, 2014, kis szines