wikipedia


Nagyjából 1000 kötet, darabonként nagyjából 1200 oldal – így néz majd ki a Wikipédia kinyomtatva. Az online enciklopédia angol verziójában több mint 4 millió cikk található, ezt tervezi 1 193 014 oldalba átültetni a projektjéhez közösségi tőkegyűjtést indító PediaPress - írja a HVG.hu.

A Wikipédia kinyomtatásának célja nem az, hogy otthonok teljenek meg (szó szerint) a Wikipédia-kötetekkel. Az ötletgazdák az augusztusi Wikimania konferencián szeretnék kiállítani a könyveket, tisztelegve az elképesztő mennyiségben összehozott tudás, illetve annak nagyjából 20 millió önkéntes teremtője előtt.

A projektre az Indiegogo oldalán április 11-ig gyűjtik a pénzt. A cél első körben 50 ezer dollár, ebből az összegből kinyomtatják az 1000 kötetet, készíttetnek egy tárolásukhoz elegendő könyvespolcot és megszervezik a kiállítást. Ha több pénz jön össze, akkor szürkeárnyalatos helyett színesek lesznek a könyvek, és ha arra is futja majd a pénz, akkor utazókiállítás keretében minden földrészre elviszik a kiállítást.

Címkék: nyomtatás, pedia, wiki, egész, angol, kis szines