Bakancslista - bucket list: azoknak a dolgoknak a listája, amit meg szeretnénk tenni, mielőtt feldobjuk a bakacsot.



A britek legfrissebb bakancslistáját egy utazási iroda, a TravelSupermarket állította össze. A felmérés - amely szerint minden második királynői alattvalónak van ilyen listája - olyan érdekesre sikerült, hogy azt a szigetország mértékadó internetes portálja, a telegraph.co.uk is leközölte.

A cikk szerint a legtöbben nem a halálukra készülve írják össze alternatív úticéljaikat, hanem amikor egzisztenciális helyzetük lehetővé teszi azok elérését. Igaz, az elintézendők és lelkiismeret-könnyítő tennivalók összeírása már jobban kötődik az elmúláshoz ...

Szerkesztőségünkben rögtönzött közvélemény-kutatást tartottunk, a képek után megtudják, milyen eredménnyel. Természetesen olvasóink bakancslistájára is kíváncsiak vagyunk, szóval, ha van ilyen, akkor küldjék azt el az info.kapospont(kukac)gmail.com emailcímre, vagy kommenteljenek! Mindenekelőtt azonban nézzük meg, hogy a britek hová utaznának, mit néznének meg szívük szerint.



Meglátni a sarki fényt

Megnézni a gízai piramisokat

Eljutni a kínai Nagy Falhoz

Végigautózni a híres 66-os úton



Részt venni egy afrikai szafarin

Ne feledjék, nem minden, a bakancslistán szereplő tétel elérhetetlen! Sőt, ha utána gondolnak, talán van, ami már ki is pipálható. A Jack Nicholson és Morgan Freeman főszereplésével hatalmas sikert aratott Bakancslistában például az egyik főhős a világ leggyönyörűbb nőjének ajkát érezné a bőrén szívesen, majd idővel rájön, hogy ezt már meg is adta neki a sors, hiszen lányunokájának puszijával nem vetekedhet másé ...

Szerkesztőségünkben a reggeli napindító értekezletet követően tartottunk a témában egy rövidke közvélemény-kutatást. Mi azonban nem szűkítettük le a kérdést csupán az úticélra. Elgondolkodtató válaszok születtek.

"Táncolni a lányommal az esküvőjén, megérni az unokáim születését és Magyarország újjászületését, másokon segítő önzetlenné válni, jóságos öregapóvá bölcsülni" - némi töprengés után ezt a listát állította össze sokévnyi élettapasztalattal háta mögött egyik munkatársunk.

Megkérdezett sportos kollégánk sem hazudtolta meg magát: "érjem meg, hogy magyar bajnok lesz a Rákóczi, és ha lehet, szeretnék egyszer egy kaposvári olimpiai bajnokkal is interjút készíteni."

Témaválasztásos kívánsága egyébként más szerkesztő kollégánknak is akadt: volt, aki miniszterelnöki portrét "festene meg" szívesen, volt, aki a drávai rapsicokról és a somogyi betyárvilágról készítene dokumentumfilmet.

Operatőreink közül többen az Oscar-díjat emlegették, illetve azt, hogy nagynevű természetfilm-csatornákon lássák viszont az általuk rögzített képsorokat. Egy jachtos utazás, óceáni búvárkodás és a póker világbajnoki cím megszerzése szintén elhangzott a rögtönzött ötletbörzén.

Egyik kolléganőnk egy domboldalnyi saját levendulamezőt álmodott magának, másikuk pedig egy földkörüli utazást, bennszülött törzsekkel. Az úticélok között a híres kambodzsai romváros Angkor Wat, Las Vegas és Tokió, illetve Nepál szerepeltek és többek bólogattak az afrikai szafari kapcsán is.

Önnek is van bakancslistája, küldje el, közzétesszük!

Címkék: vágy, szerkesztőség, bakancs, úticél, lista, felmérés, kis szines