A Csitári hegyek alatt című népdalt énekelte Mártika a versenyen. Azt mondja, el sem hitte amikor kideült, hogy ő kapta az első helyezést. A döntőbe ugyanis már csupán 24-en kerültek, főleg horvát és finn énekesek. Annyira izgult a fellépés előtt, hogy nyers tojást és egy pálinkát is ivott.  

Büszkén, most már itthon mutatja a díszoklevelet. Azt mondja: a dalolás az élete, nem tudná elképzelni a hétköznapokat enélkül. Az idős asszony nemrég vesztette el lányát. Szerinte ő segített neki  a sikerben.
- Mindig azt hallottam a fülembe, hogy amikor a versenyre mentem még élt, hogy azt mondta ügyes legyél mama. És ezt hallottam - mondta Jusits Józsefné.

Mártika néni énekes fiától is gyakran kap tanácsokat. Az egész család büszke a mamára. Nem sejtették, hogy ekkora tehetség.

- Nekem furcsa is volt, amikor 13 éve szólt, hogy akkor énekelne. Miért te tudsz? kérdeztem. Vagy szeretsz? Aztén utólag nyomozgattam, hogy ez kiderült, hogy édesapám anyukája, tehát a nagymamám is énekelt, aztán kiderült, hogy anyunak is van hangja nyilván így látszik, hogy miket örököltem én is - tette hozzá Jusits Zsolt, a Megarox vezetője.

Mártika most éppen egy Zorán dalt gyakorol. A hónap végén ugyanis Kaposmérőben könnyűzenei műsorral lép fel. A 73 éves nyugdíjas azt szeretné, ha egyszer fiával együtt énekelhetne.

 

Címkék: aranytorkú, énekes, nemzetközi, kaposvár, verseny, kis szines