ora


A magyarok 85 százaléka eltörölné az óraátállítást egy friss online kutatás szerint, amelyben a megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy volt már konkrét problémája a félévente esedékes váltásból. A többség a nyári időszámítást preferálja - közölte Sakkom Interaktív online marketing+pr ügynökség az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint az "1 millióan az óraátállítás ellen" csoport megbízásából készített felmérés 2013. október 14. és 16. között, online megkérdezéssel zajlott. A nem reprezentatív eredmények 6170 résztvevő válaszait tükrözik.

Idén október 27-én, vasárnap kell majd visszaállítani az órákat hajnali 3 óráról 2 órára.

A felmérés szerint minden második megkérdezettnek volt már konkrét kára az ilyenkor jelentkező időeltolódásból, 35 százalék mondta, hogy az óraátállítás idején napokig nem tudja kialudni magát, és minden tizedik válaszadóval előfordult már, hogy elkésett vagy túl korán érkezett a váltás miatt.

A válaszadók háromnegyede a nyári időszámítást választaná. "A téli időszámítás ugyan közelebb áll a csillagászati időhöz, de a többség valószínűleg úgy érzi, hogy már kevésbé illeszkedik az életmódunkhoz. Mindenesetre, ha összegyűlne egymillió tiltakozó, az illetékes minisztériumoknál is kérnénk az óraátállítás kérdésének megvizsgálását" - mondta a közlemény szerint a kezdeményezést elindító Szallas.hu marketing menedzsere, Mészáros Judit.

Kapcsolódó szavazás

Megszüntetné az óraátállítást?


Címkék: megszüntet, átállítás, óra, aláírás, gyűjtés, kis szines