Rekordszámú nevezés érkezett Magyarország legnagyobb veteránautós túraverseny-sorozatának következő futamára, a szombati Chrono Classicra.

A szombati futamra eddig 88 autóval neveztek. A hazai oldtimer-autózás szerelmesei mellett idén is érkeznek résztvevők a közeli országokból, Csehországból és Ausztriából is. Egyik legkülönlegesebb indulónak egy 59-es évjáratú Jaguár XK 150-es, balkormányos autó ígérkezik, amelyből mindössze 29 darabot gyártottak a világon.

A startoló autókülönlegességeket először szombat reggel, Székesfehérváron a Lecsófőző Vigasság társrendezvényeként a nagyszínpad mellett láthatják az érdeklődők. A mezőnyben mintegy 25 autómárka képviselteti magát, köztük több olyannal, amelynek gyártásával évtizedekkel ezelőtt felhagytak. Lesz az indulók között néhány olyan youngtimer is, amely még nem érett meg a muzeális minősítésre, de valamiért különleges.



A túraverseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek előírt időpontokat, átlagidőket és sebességeket kell betartaniuk a KRESZ szabályai szerint. Az autóban ülő páros - vezető és navigátor - tökéletes összhangban kell együttműködjön egymással, az autóval, és a mechanikus stopperórájával, hiszen az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőt századmásodperc pontossággal kell teljesíteni. A győztes az lesz, aki a legkevesebb hibapontot gyűjti össze a nap során, és minden helyszínre időben odatalál.

A látogatható nézői pontok, ahol a kocsik az első autó érkezési idejéhez képest egy és negyed órán át láthatóak: Székesfehérváron a Rákóczi utcai nagyszínpadnál 9.30-tól, Sárszentmihály-Nádasdladánynál 9.45-től, Berhidán a Hősök terén 10.10-kor, Balatonakarattyán a Napfény parkolónál 10.25-től, Balatonvilágoson a polgármesteri hivatalnál 10.45-től, Siófokon a víztoronynál 11.30-tól, Balatonlellén a Rendezvényparknál 14.15-től, Igalon 14.50-től, Polány Babérligetnél 15.40-től, Gamás polgármesteri hivatalánál 16.05-től, és a befutónál, Balatonlellén a BL Bavaria Yachtclubnál 16.45-től.

Nézze meg a tavalyi verseny összefoglalóját:

A részletes programért kattintson a dokumentumra.

Kapcsolódó anyagok

Címkék: oldtimer, veterán, verseny, autó, balaton, kis szines