A Kapronca megyei katasztrófavédelmi szervezet (112 Központ) vezetője Ivan Kramarić meghívására Somogy megyéből Dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató, Tarlós István tűzoltó alezredes a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Heizler György a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke vett részt a Dráva folyón tartott vízi túrán és ünnepségen a hétvégén. A résztvevők Légrád településen a megyei vezetőkkel és a meghívott tűzoltó egyesületekkel megtekintették a program részét képező Dráva parti tűzoltó bemutatót, majd Vízvárig hajóztak a folyón a Barcsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Somogy Mentőcsoport és a társszervek hajóival.


Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Július elsején a Berzence és Gola közti határátkelőn találkoztak a szomszédos partnerszervezetek képviselői. A magyar-horvát államhatáron üdvözölték egymást az EU csatlakozás alkalmából, ezt követően Gola településen folytatták az ünnepséget. A rendezvényen részt vettek a horvát katasztrófavédelem országos vezetői is, dr. sc. Jadran Perinić a Nemzeti Védelmi és Mentési Igazgatóság igazgatója, Slavko Tucaković a szárazföldi tűzoltó erők országos parancsnoka, Robert Mikac a horvát polgári védelem parancsnoka. Somogy megyét Dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes, Tarlós István tűzoltó alezredes, a Gresa Gábor tűzoltó főhadnagy által vezetett Nagyatádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság küldöttsége, valamint a Berzencei Önkéntes Tűzoltó Egyesület delegációja Kovács Zoltán polgármester egyesületi elnök vezetésével képviselte - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Címkék: konferencia, akció, közös, határ, katasztrófavédelem, Somogy, kis szines