Az idokep.hu 30 napos előrejelzése szerint nem sok jóra számíthatnak a frotra érzékenyek. Július közepén újra hidegfront suhintja majd meg az országot némi kánikula után. Július 13-a és 17-e között éjszaka 14-15 fokig is süllyed a hőmérséklet, s jó, ha napközben eléri majd a 22 fokot.

Meterorológusok szerint azonban a  30 napos modellt nem szabad túl komolyan venni. Ugyanis ezt egy számítógépes modell készíti az elmúlt 15 nap adatai és az eddig tapasztalt minták alapján, emberi felügyelet nélkül.

- Szavahihető módon legfeljebb tíz napra lehet előrejelzést készíteni, s azon belül nem számítunk drasztikus lehűlésre” – mondta el Cséki Gergő az időkép.hu meterorológusa.

Azonban a nagy nemzetközi időjárás figyelő portálok is derűsen tekintenek a ránk váró hónapra.  A weather.com szerint is 13-a környékén érkezhet egy erős lehűlés az országba, bár ők pár fokkal magasabb hőmérsékletre számítanak. Az Accuweather.com  30 napos előrejelzése szerint viszont még hidegebb is lehet, éjszaka akár 10 fok is.

eső


Egy valamiben szinte az összes időjárás portál egyet értett: több esős nap is vár ránk júliusban. Az Időkép.hu 5 felhőmentes napot vár, s 10 napon tart elképzelhetőnek záport vagy zivatart. A nemzetközi oldalak 6 felhőmentes napot tartanak valószínűnek, s 10-11-szer is eshet a meteorológiai szervezet szerint valamennyi eső.

Tehát akármennyire is sokféle verzió képzelhető el a jövőre, a számítógépek jól láthatóan azt mondják: idén nem várható akkora aszály, mint amekkora tavaly volt, s olyan hőség sem lesz, inkább hűvös júliusra számítsunk.

Címkék: tavaszias, időkép, lesz, július, kis szines