Kedden este csörrent meg a telefon a szerkesztőségben. Somogysárdról telefonáltak, és segítséget kértek! Egy verembe zuhant kuvaszért aggódott a település. Egy kutyus a szeszfőzdéhez közeli betonozott árokba zuhant.


- Nem tudom kihez forduljunk - mondja  a telefonáló. A kutyus egész nap ott van a gödörben. Már dobtam be neki ennivalót. És vizet is eresztettünk le. Az állatvédőkre lenne szükség. Egyik telefon a másik után. Kutyatárosk nem veszik fel, a Philiph igen. Azt mondják: riasztják a Kötél Életmentőket. Közben visszaszólnak, hogy a Kutyatár Természet-és Állatvédő Egyesület már a helyszínen van.

kutya


- A somogysárdi alpolgármester hívott bennünket: kuvasz a gödörben. Próbáltunk némi információt gyűjteni: mekkora kuvasz, mekkora gödör, stb., majd elindultunk. A volt pálinkafőző cefregyűjtőjének aljában állt a kutya. Kb. 2,5m-es verem volt, beton oldalfallal. Így a kutya nem tudott kijönni. Eresztettek le neki enni- és innivalót. Létrával, hevederrel felszerelkezve megközelítettük a helyszínt. A kutya nyugodtnak tűnt, viszont első pillanatban látszott a baj oka: vak. Fénylő, élénk tekintet helyett homályos, hangot követő szemeket láttunk. Bizalommal fordítgatta a fejét a hang irányába, valószínűleg tudta, hogy segíteni érkeztünk - mondja az egyesület elnöke, Boncz Edit  a KaposPontnak.

Kattintson a képre, és nézze meg képgalériánkat!

 


kutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpgkutya13.jpg
kutya13.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Az egyik egyesületi tag, Krisztián lemászott hozzá, a biztonság kedvéért szájkosarat tett rá, majd az alpolgrmesterrel kiemelték a gödörből. Ekkor már sok volt neki az izgalmakból, a szájkosárból, hirtelen kitört és hihetetlen érzékkel ismét a gödörben kötött ki. Így a sikeres főpróbát követően következhetett az újbóli kiemelés. Ez már rutinosan ment, majd eltávolodtak a hívogató veremtől.


- Ja, hogy el ne felejtsem, még a gödörben ellenőriztük a chipet, VOLT BENNE! Gyors telefonos segítségkérés, a megadott számsorhoz nem tartozott adat. Nem probléma. Illetve az, de áthidaljuk. A körzethez tartozó állatorvost felhívjuk: nem emlékszik-e kuvaszra, akit oltott (szombaton volt oltás), és különös ismertetőjele, hogy vak. Rémlik valami, mintha a plébánostól vittek volna vak kuvaszt oltani. Tehát a már nem annyira lelkes kutyát be a hátsó ülésre, majd irány a plébánoshoz. Normális, hívő ember ilyenkor már fekszik. Vagy szeretne. Tehát kiverjük az ágyból, érdeklődvén, nem hiányzik-e egy látáskárosult kutya a nagytiszteletűtől. Ááá, ne is mondjuk, már szombat óta keresik. Na, akkor megvan. Álmából felverve az ember nehezen fogja fel a jó hírt. De aztán engedélyt kapunk az eb visszahelyezésére - meséli Boncz Edit.

kutya10.jpg


Boldog egymásratalálás. Majd a felszabadult beszélgetésből kiderül, hogy a plébános méhészkedik, így jutalmul megajándékozta az egyesületet a késztermékkel. - Aki ismer engem, az tudja, hogy mézért a lelkemet is eladnám. Így a kaland mérlege számomra mindenképpen pozitív. Értsék, ahogy akarják, természetesen a kutya megmenekülésére értem - mondja Edit.


- A történet tanulsága: mindig hinni kell a csodában, és ezt legjobban Isten szolgája tudja. A kutya ivartalanítására tettünk javaslatot, amennyiben csavargási szándékát hormonjai generálták. A vak szerelem ugyanis veszélyes - zárja a mentési akciót az egyesület elnöke.

Címkék: gödörbe, szerelem, esett, veszélyes, vak, kis szines