- Három napja nem tudtunk lejönni a Szőlőskert utcai hegyről, 9 éve lakunk itt. Máskor hólánccal ez működött, most azonban ez a 30 centiméteres hóban nem sikerült. Ráadásul én rosszul lettem, hányással, hasmenéssel küszködtem - meséli az édesanya, Gergely Mária a KaposPont stábjának. Szerdán már a kisfiam, Levente is belázasodott. Rosszul lett. Kihívtuk az éjszakai ügyeletet. Az autó azonban elakadt a hóban. Telefonon kérdezték, milyen gyógyszer van itthon, és azt vettük be. Kértünk segítséget abban is, hogy valaki takarítsa el az útról a havat. De mivel külterületén van Kaposvárnak, ezideig nem történt meg - panaszkodik az édesanya.

Nézze meg a helyszínen készült videót!

 

A kaposvár Kötél Életmentők segítségét kérték. Az ő terepjárójuk sem tudott rögtön felmenni. Másnap reggel normalizálódott a helyzet. A gyors olvadásnak köszönhetően, egy hólánccal felszerelt quaddal hozták le a gyermeket, és anyukáját. Levente - így húsvét előtt - még egy játék nyuszit is kapott ajándékba az életmentőktől.

 

kötél

A hó egy egész utcát zárt el a külvilágtól. Normális mennyiség esetén le tudnak jönni kocsival, most azonban a 30 centiméteres hó meggátolta ebben őket. És Gergelyék esetében a betegség.

kötél


A kötelesek az orvosi rendelőbe vitték a családot, ahol soron kívül látták el őket. Majd a hatalmas receptköteget kiváltva, visszaszállították őket a Szőlőskert utcába. Leventénél vírusos fertőzést állapítottak meg

Címkék: Leventét, quaddal, kötél, mentés, kaposvári, kis szines