Idén október 29-én tartják a Pszoriázis (pikkelysömör) világnapját, amellyel egybekötve megtartják az Úszók Éjszakáját,ahol egy váltóversenyben is kipróbálhatod magukat a résztvevők, és a városi csapatot erősítve pedig országos dicsőséget is szerezhetnek.

Az országos eseményen, öt városban tartanak ugyanilyen rendezvényt: Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pécsen és Kaposváron. A megmérettetésen az gyõz, aki egy óra alatt a legnagyobb távolságot teszi meg minél több úszóval (lehet sportoló és amatõr is), ezért számít a résztvevők száma is.

A rendezvény célja, hogy minél több sportoló, érdeklődő, támogató, egészséges és beteg ember együtt sportoljon egy adott napon, és ezáltal jobban megismerjék a betegséggel. A szervezõk azért az úszást választották, mert itt levetkőznek az emberek, és vállalják a testüket, mivel a tapasztalatok alapján a betegek a bőrbetegség és az elõítéletek miatt nem szívesen mutatkoznak ilyen eseményeken.

A szervezők több neves sportolót várnak a Szita Károly fővédnöksége alatt álló rendezvényre. Az úszáson többek közt részt vesz Marosi Ádám olimpikon ( Öttusa III. helyezett) is.

Címkék: pszoriázis, úszók, éjszakája, világnap, rendezvény, kis szines